کشتارگاههای دام تمامی شهرستانهای استان اردبیل در روز عید قربان فعال است

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل گفت: از ابتدای سالجاری، ۶ میلیون و ۴۴ هزار و ۲۵ قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی طیور استان اردبیل ذبح و پس از طی فرآیند نظارت بهداشتی و شرعی بصورت بسته بندی هویت دار وارد بازار مصرف شد.
دکتر مهدی فیضی ۱۱ خرداد که در جلسه هماهنگی اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر دامهای قربانی در این عید سخن میگفت با اعلام این مطلب افزود: در این مدت، ۲۵ هزار و ۷۱۱ راس دام سنگین و سبک در کشتارگاههای دام استان ذبح و طی فرایند نظارتی این اداره کل وارد چرخه مصرف شد.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل با تاکید بر اینکه نظارتهای بهداشتی دامپزشکی در طول سال بصورت مستمر انجام و در برخی از مناسبت ها این نظارتها تشدید می شود از آماده باش این اداره کل با ساماندهی ۳۴ اکیپ ثابت و سیار متشکل از ۶۹ دکتر دامپزشک و کارشناس فنی در امر بازرسی گوشت و ۱۰ روحانی ناظر ذبح شرعی در عید سعید قربان خبر داد و افزود: در این راستا اطلاع رسانیهای لازم در سطح استان انجام شده است.
فیضی با اشاره به اینکه کشتارگاههای دام تمامی شهرستانهای استان در روز عید قربان فعال بوده و شهروندان می توانند دام قربانی خود را در کشتارگاه و طی فرآیند نظارت بهداشتی ذبح و آماده سازی کنند، افزود: با توجه به شروع فصل گرما و احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و دیگر بیماریهای مهم مشترک بین انسان و دام توصیه اکید ما ذبح دام های قربانی در کشتارگاهها و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی است.
این مقام مسئول دامپزشکی استان به شهروندانی که بر اساس سنت حسنه تمایل دارند دام خریداری شده را در منزل ذبح و قربانی کنند، توصیه کرد: حتما به اکیپ های سیار نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی که در روز عید قربان در میادین اصلی و مهم تمامی شهرستانهای استان مستقر می باشند مراجعه و از خدمات نظارتی این اداره کل بصورت رایگان بهره مند و از سالم بودن دام و لاشه دام قربانی اطمینان کامل حاصل نمایند ضمن اینکه در صورت ذبح دام در منزل نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت و آلایش دامی به مدت ۴۸ ساعت در یخچال ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
مدیر کل دامپزشکی استان در عین حال از فعالیت و خدمات رسانی ۳ واحد کشتارگاه صنعتی دام؛ ۳ واحد کشتارگاه صنعتی طیور و ۶ واحد کشتارگاه سنتی دام در حوزه سلامت و بهداشت عمومی جامعه خبر داد و خاطرنشان کرد: از ابتدای سالجاری ۷ هزار و ۵۱ مورد از مراکز تولید، توزیع و عرضه فراوردههای خام دامی بازدید بهداشتی بعمل آمده و ۵۷ هزار و ۵۵۲ کیلوگرم فراوردههای خام دامی آلوده، غیر بهداشتی و تاریخ منقضی ضبط و از چرخه مصرف خارج شده است.
به گفته وی، در این مدت ۶۶ متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی با تشکیل پرونده به مراجع قضایی استان معرفی شده است.
دکتر فیضی با اشاره به اینکه شماره تلفن ۳۳۳۹۴۸۰۰ و سامانه ارتباطی ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان برای دریافت گزارشهای مردمی منظور شده است، گفت: از عموم شهروندان انتظار میرود بعنوان شهروند ناظر دامپزشکی همیار خادمان خود در دامپزشکی استان استان باشند و هرگونه موارد مشکوک و تخلف بهداشتی را گزارش کنند.
وی از شهروندان خواست تا گوشت قرمز، سفید و آلایش خوراکی مورد نیاز خود را بصورت بسته بندی کددار و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه کرده و به هنگام خرید گوشت قرمز حتما به مهر بهداشتی دامپزشکی و لیبلی که به همین منظور با تاریخ تولید و انقضاء در قسمت ساق لاشه نصب می شود، دقت فرمایند.